Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ατυχήματα στο Ποδόσφαιρο (Μέρος Β΄)

Είμαστε στα 1939 και ο Ηρακλής Πύργου (ο Αθηναϊκός τύπος αναφέρει τον Εθνικό Πύργου) καλεί σε φιλικό παιχνίδι στον Πύργο τον Αστέρα Πατρών. Ο Αστέρας αποδέχεται την πρόσκληση και διοργανώνει εκδρομή, την εποχή εκείνη οι αποστάσεις ήταν πολύωρες με τα μέσα και το οδικό δίκτυο της εποχής , έτσι ήταν συνηθισμένο να διοργανώνεται εκδρομή για αγώνες εκτός Πάτρας με την συμμετοχή φιλάθλων. Τον αγώνα παρακολούθησαν οι αρχές της πόλης και ο νομάρχης με την σύζυγο του.

Στις 15 Ιανουαρίου , Κυριακή, στο γήπεδο του Πύργου όλα είναι έτοιμα για τον αγώνα που ξεκινά στις 3 το μεσημέρι με διαιτητή τον Ν. Βαρυμπόμπη . Όλα κυλάνε ομαλά με μικρή υπεροχή του Ηρακλή που την κράτησε σε όλο το Α΄ημίχρονο, οι επιθετικοί των δύο ομάδων είναι άσφαιροι και το ημίχρονο έληξε 0-0 .

Στο 20' λεπτό σε μια έξοδο του τερματοφύλακα του Αστέρα Διονύση Σίψα κτύπησε στο στήθος και παρά τους αφόρητους πόνους και τις προτροπές των συνοδών και συμπαικτών του να αποχωρήσει συνέχισε τον αγώνα.

Το 2ο ημίχρονο τελείωσε με υπεροχή του Αστέρα που ήταν και νικητής του αγώνα με 2-0. Ο Σίψας αγωνίστηκε σε όλο τον αγώνα με πόνους. Αργότερα μεταφέρθηκε στο Δημοτικό νοσοκομείο με εσωτερική αιμορραγία , εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε καταστραφεί ο δεξιός του νεφρός. Παρά τη εγχείρηση και την μετάγγιση αίματος που του έγινε απεβίωσε την Δευτέρα στις 2μμ. η κηδεία του έγινε στις 10:30πμ στο Β΄νεκροταφείο.



Τον Μάρτιο ο Αστέρας έδωσε φιλικό αγώνα με την Παναχαϊκή προς τιμήν του αδικοχαμένου παίκτη. Η Παναχαϊκή νίκησε με 4-0 (2-0)

Η φωτογραφία είναι από τον φιλικό αγώνα και την εφημερίδα ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ στις 20/03/1939